Hip-Hopa karikas 2024

Kepphobused on Eestis uus tõusev spordiala, millega tegelejate arv tõuseb kiiresti. Hetkel oleme hetkel Eestis ainsad, kes korraldavad ametlikke võistlusi ja treeninguid kepphobuste spordiala harrastamiseks ja edendamiseks. 

Planeeritaval võistlusel on kavas kaks võistlusala.

 „Jokker“ on kaasahaarav ala, kus võistlejad peavad 30 sekundi jooksul hüppama üle takistuste ja koguma punkte. Takistused on 20-90cm kõrgusel ning osaleja saab raja omale ise välja mõelda. Jokker on meil esimest korda võistluskalendris. Sama rada on läbitav väga erineva vanuse ja pikkusega osalejatele.

Teine ala on Parkuur ning ühtlasi ainus, mida siiani Eestis korraldatud. Parkuuris on 7 erinevat võistlusklassi: kuni 30cm, 30-40cm, 50cm, 50-60cm, 70-80cm, 80-90cm. Võistlejad saavad valida ise, millises võistlusklassis nad hüpata soovivad. Maha on pandud parkuuri rada, mida tuleb vastavalt numbritele järjest läbida. Võisteldakse kiirusele ja raja puhtusele.

Mõlemaid võistlusi tuleb läbida galopis, kes teeb traavi (jookseb) saab karistuspunkte. Samuti saab karistuspunkte tõkke maha hüppamisel.

Mõlemad alad on väga kaasahaaravad ning hasarti tekitavad. On põnev võistelda ja vaadata. 

Võistlustele ootame kõiki huvilisi. Lapsi, kes käivad trennis ning ka neid, kes esimest korda vaatama ja proovima soovivad tulla. See spordiala on jõukohane igas vanuses lastele, andes väga hea füüsilise koormuse ning kiire eduelamuse raja puhta läbimise korral. Soovijatele laenutame hobuseid tasuta. 

Rohkem infot meie tegemiste kohta FB lehel: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063863801501





.
Translate »